Hallitus-hahmotelma, politiikattomalta, ja sen puolustus.

Hallitus hahmotelma, politiikattomalta.
 
Olen uskonnoton, politiikaton, äänestämätön, ja Väestörekisterissä. Sain hallituksen muodostamis-idean, kun nyt kerran hallitus muodostetaan, vaikken pidäkään politiikasta:
 
Sipilän hallitus oli korostetusti osaamattomuus-hallitus. Sipilä tuli televisioon uudestaan ja uudestaan esittämään, että sitä ja tätä ja tota hän ei ole opiskellut, eikä osaa. Neljän vuoden matkalla hänen tiedoksemme antama osaamis-aukko -sektori kasvoi portaittain nollasta suureksi.
 
Minä sain idean, että nyt olisi tarpeen saada korostuneesti OSAAMISHALLITUS, jossa kaikki hoitais hommia jotka osaavat myöskin.
 
Sdp osaa ikiaikaisesti sote-alan, ja sillä on myös hyvin moninkertainen pääministeri-menneisyys. Ja paljon muuta kokemusta.
 
En hahmotellut kaikkia ministeripaikkoja, vaan vain vähän periaatetta: Erikoisrakennehallitus, jossa vain kaksi PS ministeriä, “jalkapalloministeri”, ja maatalousministeri. Pääministeri ja suurin ministeriryhmä SDP:stä. Vihreät kokonsa mukaan, heissä kyllä ympäristöministeri, ja ehdottomasti ei maahanmuuttoministeriä. Kokoomuksesta loput ministerit, kuten ehkä valtiovarainministeri. Tietysti SDP saattaa haluta senkin. Kokoomus osaa kyllä sisäministerihommatkin, ja pitäis osata oikeusministerihommatkin. En ota kantaa tulisko muita puolueita, enkä oo laskenut syntysikö tästä edes vielä enemmistöä. Ymmärrän, että ministereitä tulee myös enemmän, kuin tässä nimikoidut. Keskustaa ehdottomasti ei hallitukseen.
 
Tämän ajatuksen puolustuspuhetta: SMP-taustansa takia PS osaa maatalouden pienviljelyksen puoleinen pää painottuen. Tämä on huippu-nykyaikaista, sillä tämä painottuu nyt voimalla koko planeetalla, mukaanlukien palstaviljely, ja kaupunkiviljely.
 
PS ja Vihr on sijoitettuna niin, ettei ne riitele maahanmuuttoasioissa, ainakaan avainministeririitelyä. Ja ympäristöasioitten yhteisymmärrys olisi ainakin laajasti olemassa.
 
En ota kantaa kauppa- ja teollisuusministeri -asiaan, mutta esitän, että pitää tutkia, onko siinä ollut taas viime aikoina liikaa Kokoomus, joka kyllä osaa, mutta joskus pitäisi olla joku muukin kyllä. Nyt vaikka RKP:llä olisi tähän osaamiset ja kielitaidot. Eräs filosofi, jota konsultoitsin 20 minuuttia sitten, lisäsi, että  myös Venäjä-suunta pitäisi saada menemään nykyistä selvästi myönteisemmissä merkeissä.
 
Älkää laittako armeijan käymätöntä puolustusministeriksi, ja nais-vaihtoehto on tutkittava, löytyykö reserviläistä tähän, tietenkään ei VMTK, eli vempula-urilta. Juha Korkee.