Eversti evp valittiin MTKL:llän hallitukseen

Eversti evp valittiin MTKL:llän hallistukseen

Hyvinkääläinen mty Verso ry:n Hannu Alén valittiin MTKL:llän hallitukseen. Hän jäi eläkkeelle everstin virasta täysien virkavuosien perusteella, ja hänen toimialaaansa oli ollut varusmiesten terveys-asiat. Eilen ilmestyneessä MTKL:llän jäsenlehdessä Revanssissa oli hänen esittäytymiskirjoituksensa MTKL:llän hallituspaikan johdosta. Hän kirjoittaa muun muassa: “…, mutta yhdistysten tulisi myös omilla toimillaan aktiivisesti ansaita varoja toimintansa rahoittamiseksi.”

Olen lämpimästi hänen kanssaan samaa mieltä, ja tämä on omakin alkuperäinen ajatukseni ihmisen elämästä, varhaislapsuudesta alkaen. Haluan laajentaa sen kaikkiin yhdistyksiin, siis myös mielenterveyssektorin ulkopuolisiin. Ja kaikkeen elämään, myös vammaisen ja sairaan elämään, tietysti soveltuvuuksien rajoituksin. Tutkimusten mukaan tässä hengessä vammainen tai sairasteleva, voittaa vaivansa muunlaisia suhtautumisvaihtoehtoja paremmin, usein täysinkin. Siinä on mietittävää myös niille jotka vannoskelevat parantumattomia sairauksia olevan olemassa. Psykoanalyysin mukaan “mistä tahansa on parannuttu”.

Nuorena yritin myös yrityksen perustamista, keskivahvasti psykoottisena. Otin yhteyttä myös Hollolan, silloisen kotiseutuni yrittäjien koulutusputki systeemeihin ja esittelin ajatuksiani talouselämästä. Sain vastauksen, että tällaista puhtaaseen reaalitalouteen pitäytyvää ajattelua löytyy ainoastaan kehitysmaiden yrittäjäkoulutusteksteistä, joista joitakin oli laadittu suomeksikin. Lueskelin niitä, ja tuttu oli kaiku askelten. Planeettamme on luonnonrikas, ihminen on kehittänyt lisääntyvän köyhyyden. Tältä tieltä on lähdettävä pois vaurastumisen, siis reaalivaurastumisen tielle. Aurinko paistaa, vettä sataa, maa on rikas ja tuottaa valtavasti ihan itsestään. Sen voimme vastaanottaa ja se jo on hidasta vaurastumista, ja ihmistyö kun lisätään siihen, niin saadaan nopeampi vaurastuminen. Olin täsät ajattelusta kehittänyt jo kansakoulun ekalla ja tokalla luokalla silloisen kotiseutuni Tampereen Nekalassa 7-8 vuotiaana täydellisen kaupunkilaismallinkin, joka olisi toiminut hienosti, tosin sitä ei koskaan toteutettu, kaupunkilaiset jatkoivat kahlehtineina itsensä alemmuudentuntoon ja rakensivat rakentamisensa sillä tavoin.

Työelämän vikoihin puuttuminen, totaali-reaali-otteella, pitää tehdä. psykoanalyysin mukaan jokaisella on halu parempaan. Silloin, kun töihin meneminen ei ole tätä parempaan kulkemista, on ihmisillä täysi ja oikeinperusteltu oikeus olla menemättä työhön. En nyt tarkoita palkan määrästä vaahtoamista, vaan kokonaisuutta. Palkan määrä on suhteessa elämänolosuhteisiin, jolloin lopuilla yhteiskunnallisilla asioilla on jättimerkitys tässä asiassa. Siis toisena asianhaarana myös loppujen yhteiskunnallisten epäkohtien korjaaminen tärkeää. + globaalit asiat. + ikiääretö tähtitarhojen todellisuus-asiat, tietoisuutemmehan ulottuu jo kauas avaruuteenkin. Juha Korkee.