Erämaa-Suomi, kaunein Suomi

 

Osalle porukasta loppu-osassa uutta tekstiä.

Erämaa-Suomi, kaunein Suomi.

Eilen perjantaina Kauppalehti pääkirjoituksessaan seuraavaa, selostan taustoja tosin vähän ensin. Vasemmistohan on jo ennestään alustanut asiaa “työllistävillä” ratkaisuillaan, samalla kun on uhonnut toisenlaista “aateroskaa”, roskaa sen perusteella, että siltä puuttuu pitävyys ja ratkaisut tehdään siihen verrattuna toisin. Tämähän on juuri kasvatustieteen piirissä 50 luvulla alkanutta ja sieltä 60 luvulla oikeustieteeseen levinnyttä, ja sitä tietä kaikkialle, siis, asioitten hoitamista puhumalla, ilman pitävyyttä. Vanha isä-Lennu muisteli äitinsä Hertta-mamman kehittämää sanontaa, ja saimme nauraa taas kerran: “Puhe ilman pitävyyttä on kuin hevonen veteen paskantais. Molskis, molskis, molskis, … .” Juha Korkee.

Kauppalehdessä eilen:

“Suomi ei voi yksin vaikuttaa kansainvälisen talouden näkymiin. Tuleva hallitus voi tehdä kuitenkin töitä sen eteen, että Suomeen kannattaa investoida ja yrityksillä riittää ammattitaitoista työvoimaa. … Työvoimapula hellittää, samalla kysyntä hiipuu.”

Yks tuttava aina protestoi vastaan, että Korkee veis meidät hiekkakuopan reunalle riviin ja ampuis sinne. Mä en ole saanut hänelle syntymään asioiden koko pitkää asteikkoa, vaan hän syöksyilee vaan ääripäästä toiseen. Ääripäiden lisäksi asteikon koko suuri pituus pitäisi ihmisellä olla. Tervehermoisella on.

Kaikesta näemme, että Suomi tyhjenee erämaiksi, mikä on unelmani, enimmäis-kaunis Suomi. Maaseutu tyhjenee Tampere Turku Helsinki kolmiota lukuunottamatta. Tosin Turkukin horjahtelee, vaikka sai nopean junaradan Helsinkiin. Ihmis-talouden heikkeneminen koskee jo koko maata pääkaupunkiseutu mukaan lukien. Ihminen vetäytyy pois Suomesta 1.) rajojen yli pois, ja 2.) heiketen pois.

Kahtena talvena runsaasti susi- ja ahmahavaintoja Helsingin kaupungin alueella. Toista vuotta jompikumpi kotka pesii Helsingin kaupungin alueella. Huuhkajat siellä on olleet jo kauan. Karhuhavaintoja on jo. Ihmiset ei retkeile enää petojen vallatessa maata. Retken järjestäminen vaikeutunut, koska aina täytyy saada koolle porukka, ennenkuin uskaltaa metsään mennä. Erämaa-Suomi, kaunein Suomi, hitaasti toteutuu. Juha Korkee. Mennyt kaikilla viestimillä tänään.