Erakkouksista

 

[erakon hirsikömmänä]

Vuosina 1987-94 olin erakko viisi jaksoa, yhteensä 3,5 v. Pisin jakso 1 v 3 kk.

Erakoitumisen syy oli aina sama. En voinut olla enää yhteistoiminnassa ihmisten kanssa, moraalisista syistä, koska en hyväksynyt ympäristöläisten kaikkiallista pahantekoa, kuten sitä, että he eivät tuominneet ja estäneet vääryyttä, vaan olivat siitä välinpitämättömiä. Saattoivat sanoakin omasta toiminnastaan, että “tää on kyllä väärin, mutta näin me tehdään, koska tää on yleisesti sallittua, ei tule rangaistuksia, ja tästä saa kunniamitaleita ja rahaa (toisille valtakin oli tärkeätä).”

Viimeisellä erakkousjaksolla opin, miten  voin mennä mukaan sosiaalisuuteen, menemättä mukaan ihmisten pahuuteen. Pitää toimitella näitä asioita. Pitää tuomita ja estää vääryys. Pitää olla julkisesti tällai. Ja huolehtia siitä, että myös tuttavuuteni uudet ihmiset saavat tällaisen tietoonsa mahdollisimman varhaisvaiheessa.

Nyt nautin joka päivä sosiaalisuudesta ja teen tälle asialle ja itselleni tätä julkisuutta.

11.11.2016 Tehty jatkokirjoitus: Tänään Helsingin kaupungilta tuli Helmille kampanjatiedote sekä suurikokoinen juliste seinälle laitettavaksi: “Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa”. Kampanjan toteuttaa poliisi yhdessä muiden tahojen kanssa. Kampanjan käynnistää Helsingin kaupungintalolla apulaiskaupunginjohtaja Pia Panhelainen tänään 11.11.2016.

Juha Korkee, ajattelija, mielenterveysaktivisti, aktivisti, Hyvinkää