Ajatusklimppien eriyttäminen terveellistä ja äly lisääntyy

 

Joskus on pohdittu, ettö olisipa kiva kun löydettäisiin sellaisia vointia, älykkyyttää ja menestystä kohentavia ratkaisuja joiden toteuttaminen ei olisi valtavan suurisuuntaista ja raskasta, vaan ihminen voisi ihan helpolla, jopa omatoimisen harrastelun merkeissä, edistyä näin paljon. — Psykoanalyysi onkin paljastanut, ohjannut ja neuvonut meille monia tällaisia asioita. Eräs niistä on eriyttäminen.

Kun ihmisellä, otuksella, “asiat ovat klimppinä, klimppeinä”, tarvitaan niiden eriyttämistä eroon toisistaan ja omiksi itseikseen. Se saa aikaan tietoisuuden kohenemis-täsmentymisen, ja siten henkisen tarveyden vahvistumisen ja sairauden vähenemisen. Ja muutakin. Mielihyvä runsastuu. Myös älyn määrä (vapaan älyn määrä) lisääntyy runsaasti, koska klimppivaiheessa äly oli monien klimpistä johtuvien kahleiden ja ristiriitojen sitoma. Kun ihminen vapautuu näistä kahleista ja ristiriidoista, hänen älynsä myös vapautuu niistä, ja äly alkaa toimimaan kahleettomasti. Siten vapaan älyn määrä paljon lisääntyy.

Jokaisella meillä on oikein hyvät ja tehokkaat aivot, mutta kahleet ja ristiriidat saattavat sitoa henkisyyden niin, että äly on siksi vähäinen. Eriyttäminen, kahleista, ristiriidoista, vapautuminen vapauttaa myös älyn. Ja vaikka aloitustilanne olisi ollut kuinka surkea, lopputuloksena on suuri älykkyys. Tämä koskee jokaista. Meidän aivoissa ei sinänsä ole mitään vikaa. Ajattelutavoissa vaan voi olla tällaista epäterveellisyyttä.

Juha Korkee