Ajatuksia elämästä ja yhteiskunnasta

Yhteiskunta on sopimusten kokonaisuus, yhteiskunta on osa ihmiselämää. Yhteiskunnan juuret ovat kristillisessä perinteessä. Hyvinvointiyhteiskunta on tärkeä ihmisille. Veroilla tuetaan ihmisten elämisen rakenteiden kestävyyttä.

Jokainen ihminen voi pyrkiä vaikuttamaan oman elämänsä ja yhteiskunnan rakenteiden muuttamiseen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tärkeää, ehdokkaiksi erilaisiin tehtäviin kannattaa harkita ja mahdollisuuksien mukaan pyrkiä. Vaikuttaminen luottamustehtävissä on mielenkiintoista.

Myös osallistuminen yhdistysten toimintaan on tärkeää, yhdistystoiminta on osa yhteiskuntaa ja elämää. Elämä toimivassa yhteiskunnassa on mukavaa, joskus yhteiskuntaa kannattaa yrittää muuttaa. Erilaiset tavoitteet risteilevät ympäriinsä, yhteiskunnallinen yhteiselo on joskus haastavaa eri lailla ajattelevien ihmisten kanssa.

Moninainen ihmistenmäärä ja laatu vaihtelee, kaikki on osa yhteiskuntaa ja valtiota. Osallistuminen erilaisiin tehtäviin on tärkeää, luottamustehtävät ja ryhmien veto on tärkeää, ryhmänjohtaminen on mukavaa.

Erilaiset vapaaehtoistehtävät ja muiden kuunteleminen on tärkeää. Mielestäni kannattaa osallistua erilaisiin juttuihin mahdollisuuksien mukaan, yhteiskunnallisiin ja yhdistystoimintoihin osallistuminen on kannattavaa ja suotavaa.

 

14.03.2022 Helsingin Käpylässä

Arto Haatanen