Uusinta, samalla vanhinta, öljyistä

 

Uusinta, samalla vanhinta, öljyistä.

Koska olen kova hukkaamaan lähteet ja linkit, olen taas hukannut tämänkin, mutta netistä löysin sen kyllä toissapäivänä. Osittain asia pohjautuu jo vuosikymmenien takaisiin tuloksiin, ja sitä reittä vuosituhansien perimätietoon.

Aloitan kritiikillä.

Rypsiöljy on lähes epäterveellistä, sitä pitää kartella.

Kaikki kalliit öljyt ja niiden kapselivalmisteet ovat eri tavoin huonoja, koska ne sisältävät raskasmetalleja ja kadmiumia, tai sitten ovat pelkästään hirmuisen kalliita. Muuten niillä saavutetaan kyllä kaikki ne terveyshyödyt, mitä tutkimuksissa on meille väitettykin. Virhe on vaan siinä, että meille on luotu samalla käsitystä, että tuota parempia terveysvaikutuksia ei ole millään keinolla saavutettavissa.

Vanha kunnon Extra Virgin oliiviöljy RUNSAASTI  KÄYTETTYNÄ ei sisällä raskasmetalleja ja kadmiumia, ja antaa noita muita vaihtoehtoja vielä paljon paremmat ja runsaammat terveysvaikutukset. Oliiviöljy RUNSAASTI  KÄYTETTYNÄ on siis aivan ylivoimainen ykkönen. Ja samalla tuhansia vuosia vanha ratkaisu.

Runsas käyttö on sellaista, että oliiviöljyä ripotellaan salaatin päälle, leivän päälle, ja lisäksi otetaan 20 ml lääkemukilla aterian päälle, vaikka aamiaisen päälle. Sekä, että tota leivän, salaatin ja aterian päälle ripottelemista tehdään päivän kaikilla aterioilla ja välipaloilla. Nyt on kysessä niin tärkeät terveysasiat, että margariini-leivänpäällisen käytöstä pitää kokonaan luopua, samoin voi-leivänpäällisen, tämä siksi, että lihominen on samalla vältettävä. Kun vaihtaa leivänpäällisrasvat pois kokonaan ja ottaa niiden tilalle oliiviöljyn, ei liho, ja juuri sillä konstilla voi sitten todella käyttää näin paljon oliiviöljyä. Leivänpäällis-margariinin ja leivänpäällis-voin kanssa yhdessä lihoisi sitten hurjasti.

Tässä ajattelussa oliiviöljyä ei saa kuumentaa.

Oliiviöljyn määrän löytämistä täytyy hiukan tunnustella löytääkseen se määrä, joka on RUNSAS, eikä silti lihota. Eräs tapa jättää muita rasvoja pois, on paistinpannu-rasvan jättäminen kokonaan pois, siis paistamisen lopettaminen. Tässä voi opetella kasvisten paistamista vedessä miedolla lämmöllä ilman paistinrasvaa. Siis melkeinpä haudutusta. Vettä pitää laittaa aika paljon.

Eräs oliiviöljy on nyt muita edullisempi ja silti vielä lisäksi LUOMU. Tämä öljy on S-Ryhmittymästä löytyvä Borges LUOMU Extra Virgin. Se maksaa LUOMUna 10-15 senttiä vähemmän, kuin muut luomuttomat öljyt. Tämä öljy on hyvänmakuista, ei ole ollenkaan karvasta.

Toiset säilyttää jääräpäisesti oliiviöljyä jääkaapissa, mutta on viisaampikin tapa säilyttää öljyä. Huoneenlämmössä ja valolta suojassa pimeässä kaapissa. Näin öljyn arvoaineet pysyvät huippukunnossa. Osittain tämä perustuu siihenkin, että pullo on vain 0,5 ltr ja tulee siis tällaisessa käytössä riittävän nopeasti tyhjäksi käytettyä.

Vanha konsti taas kerran parempi, kuin pussillinen uusia.

Ikivanha tieto oli jo myöskin se, jostain solulääketieteen alkuajoilta, että aivot jättää kaikki muut ravintoaineet käyttämättä ja vastaanottamatta, jos vaan oliiviöljyä on saatavilla. Tätä opetettiin Diakonissalaitoksella jo 1979 Helsingissä vanhana asiana. Oliviöljy on aivojen huippusuosikki.

Olliviöljy myös parantaa, korjaa, aivoja sekä ajattelua, molempia, paremmin kuin mikään muu.

[kuvassa näkyy etelä-eurooppalaista oliivilehtoa]

Juha Korkee, Hyvinkää