Punajuuri-juustokeitto

 

5-6 punajuurta

2 sipulia

2 suurehkoa perunaa

200 g juuriselleriä

vettä sen verran että juurekset peittyy

kasvisliemikuutio 3 dl vettä kohti

100-150 g sulatejuustoa

1/2 tl sitruunapippuria

1/2 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua timjamia

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja pane kiehumaan kasvisliemeen.

2. Kuori perunat, sipulit ja selleri. Leikkaa ne palasiksi ja pane kiehumaan punajuurien joukkoon vähän myöhemmin.

3. Keitä kasviksia niin kauan, että ne pehmenevät. Soseuta keitto liemineen.

4. Lisää keittoon sulatejuusto pieninä nokareina sekä mausteet. Sekoita kunnes juusto sulaa. Keiton lisänä voi tarjota silputtua ruohosipulia ta suolakurkkukuutioita

Kaarina