Keittokirjaprojektin taustaa
Moni joutuu opettelemaan ruoanlaittoa viimeistään, kun muuttaa pois kotoa. Alku voi olla joskus hankalaa.
Erään keittiötoiminnassa mukana olevan jäsenen hetken ehdotuksesta päätimme suunnitella ja toteuttaa keittokirjan, jonka nimeksi valikoitui Ei hullumpaa! Aterioiden valinnassa kiinnitimme erityistä huomiota ruoan monipuolisuuteen ja näin ollen tasapainoiseen sekä ravitsevaan ruokavalioon. Tärkeää on ollut myös ruoan maukkaus, edullisuus sekä valmistuksen helppous – unohtamatta mahdollisuutta herkutteluun silloin tällöin.
Keittokirjan pohjana on neliviikkoinen ruokalista. Jokaiselle päivälle on oma ateriansa (yhteensä 28 kpl) pääasiassa 2-4 hengelle ja kirjan lopussa on 12 tavallisimpien jälkiruokien valmistusohjetta.
Kirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka kokevat tarvitsevansa pientä tukea ruoanvalmistuksessa. Tavoitteena on, että jokainen oppisi valmistamaan taloudellisesti tavallista kotiruokaa sekä innostuisi soveltamaan ja kokeilemaan taitojaan edelleen.
Mielenterveysyhdistys HELMI ry. julkaisee kirjan elokuun puolivälissä 2015.