Pasta katkarapusalaatti

 

250 g tuorepastaa

2-3 rkl oliiviöljyä

mustapippurirouhetta

1/2 dl raastettua parmesaania

pari kourallista basilikan lehtiä

pari kourallista rucolasalaattia

1/2 sitruunan mehu

Lisäksi:

2-3 tomaattia tai kirrikkatomaatteja

150 g sinihomemuruja

4 dl kuorittuja katkarapuja

  1. Keitä pasta ja huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä
  2. Levitä pasta laakeaan tarjoiluastiaan. Lisää oliiviöljy, mustapippuri, parmesaani, basilikan lehdet ja rucola. Valuta päälle sitruunan mehu ja sinihomemurut. Sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 15-20 minuuttia.
  3. Laita lopuksi katkaravut pinnalle.
  4. Tarjoa alku- tai lounasruokana. Varaa lisäksi paahtoleipää ja yrttituorejuustoa.