Pasta katkarapusalaatti
250 g tuorepastaa
2-3 rkl oliiviöljyä
mustapippurirouhetta
1/2 dl raastettua parmesaania
pari kourallista basilikan lehtiä
pari kourallista rucolasalaattia
1/2 sitruunan mehu
Lisäksi:
2-3 tomaattia tai kirrikkatomaatteja
150 g sinihomemuruja
4 dl kuorittuja katkarapuja
- Keitä pasta ja huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä
- Levitä pasta laakeaan tarjoiluastiaan. Lisää oliiviöljy, mustapippuri, parmesaani, basilikan lehdet ja rucola. Valuta päälle sitruunan mehu ja sinihomemurut. Sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä 15-20 minuuttia.
- Laita lopuksi katkaravut pinnalle.
- Tarjoa alku- tai lounasruokana. Varaa lisäksi paahtoleipää ja yrttituorejuustoa.