IMG_6111

 Yli 30 vuotta vertaisvoimaa!

Juuri kolmen kympin kaarteen ohittanut HELMI on mielenterveyskuntoutujien etujärjestö ja toimintayhteisö. HELMI elää ja vaikuttaa käytännön ruohonjuuritasolla ja tärkeimpiä asiantuntijoita ovat yhdistyksen jäsenet. Suurimmalla osalla heistä on kokemusta mielenterveyden vaivoista joko omakohtaisesti tai läheisen kautta.

Aitoja kohtaamisia ja edunvalvontaa

  • Helmissä ei kiinnitytä kävijöiden sairauksiin, hoitopaikkoihin tai -historiaan. Koska Helmin toiminta ei ole hoidollista vaan jäseniä tukevaa ja aktivoivaa, osallistuminen siihen perustuu vapaaehtoisuuteen.
  • Jäsenten tukena on osaava työntekijätiimi. HELMI on valtakunnallinen järjestö ja toimintaamme ovat kaikki tervetulleita!

Helmi-talojen jäsenvetoinen arki on yhdessä tekemisen meininkiä! Se koostuu ryhmien, retkien sekä jäsenten valmistaman päivittäisen lounaan tapaisista mukavista ja hyödyllisistä toiminnoista, mutta myös vapaalla yhdessäololla on toiminnassa suuri sija. 

  • HELMI on myös yhteiskunnalliseen edunvalvontaan ja vaikuttamiseen sitoutunut etujärjestö. Ihmisten yhdenvertaisuus ja oikeuksien toteutuminen yhteiskunnassa ovat Helmin toiminnan perusta.
  • HELMI vaikuttaa viranomaisiin ja edistää lainsäädännön parannuksia, joilla ajetaan mielenterveysväen asiaa. Yhtä tärkeinä tavoitteina Helmin toimintaan kuuluvat mielenterveyshoidon ja kuntoutujien arjen elinolosuhteiden parantaminen.
  • Helmin toimintaa tukevat taloudellisesti Raha-automaattiyhdistys, Helsingin kaupunki sekä yksityiset lahjoittajat.
  • Helmin jäsenenä saat lehdet ja jäsenkirjeet postissa kotiisi. Jäsenmaksu on 15 euroa kalenterivuodessa. Liity jäseneksi tästä.

 

Tervetuloa mukaan toimintaamme!